Moow.dk

Kategorier
Guides Håndværker

Sådan finder du den rette håndværker

Der bliver hvert år brug flere milliarder på bygge og renoveringssager. Derfor kan det være en udfordring af finde et pålideligt firma, der har tid til opgaven. At finde det rette firma er en vigtig beslutning der skal tages, da håndværk sjældent er helt billigt at få udført. Det kræver at man søger lidt på nettet, eller spørger i sit netværk, for at finde den rette håndværker. Et godt firma sørger for at du forstår alle aspekter af hvad der skal laves. De sætter en ære i at levere et resultat det går lig i din smag. De sørger for at komme med gode råd og vejledning hvis du skulle få brug for det. Sidst men ikke mindst, så er de meget kundeminded og overholder alle aftaler.

Strategien til at vælge det bedste firma

Der er flere ting du skal overveje inden på udvælger håndværkeren der skal udføre arbejdet. Nogle af de mest vigtige ting har jeg beskrevet længere nede. Læs med og bliv klogere på hvordan du vælger den rette virksomhed.

Services

Hvis du skal have lavet mange forskellige opgaver kan det være en fordel at vælge et firma, der skal for for hovedentreprisen. Så skal du kun rådføre dig med en person, der sørger for at koordinere mennel faggrupperne. Det giver en vis ro, da det ellers godt kan være svært at overskue, uden den rette erfaring.

Referencer

Gå ind på deres hjemmeside og se om den ser professionel ud. Der kan du også se mere til deres referencer. Ellers spørg rundt i dit netværk, om de kender eller har hørt om firmaet før.

Papirarbejdet

Der er vigtigt at tilbuddet er detaljeret omkring hvad der skal laves, og med hvilke materialer. Ved større byggerier skal der medfølge en tidsplan og der skal stilles garantier for arbejdet, f.eks via byg garanti

Få dem til at komme ud for at kigge på opgaven

Et professionelt firma vil altid tage ud for at se på opgaven inden de afgiver et tilbud. Det kan nemlig ikke gives et seriøst bud på opgaven uden man har set den først. Under mødet har du også mulighed for at lure lidt på hvordan virksomheden håndterer forskellige situationer.

Tjek dem ud på nettet

Prøv at søg efter firmaet i søgefeltet på Google. Der kan det være at du finder nogle udtalelser. Ellers gå ind på virksomhedsregisteret og se om du kan finde dem der.

Erfaring

Spørg firmaet, om de har lavet meget af lignende arbejde. Det kan være en god ide at finde et firma med speciale i netop den type arbejde skal skal have udført.

Fortæl om budget

Fortæl dem om dit budget. Der kan spare både dit og håndværkeren for en masse tid, hvis det kan tages højde for loftet på dit budget. Samtidig kan håndværkeren melde ud med det samme, hvis det ikke kan lade sig gøre på denne måde.

Vær direkte

Forklar hvad der er præcis du forventer af byggeriet. Det vil gøre det nemmere for begge parter, når der bliver meldt klart ud. Så kan du også høre om firmaet kan levere hvad du efterspørger, eller måske kan de komme med en bedre løsning.

Inden du underskriver en kontrakt

Inden du accepterer tilbuddet er det en god ide at læse det hele igennem flere gange. Vent med at bekræft, hvis der er noget du ikke forstår. Kontakt håndværkeren og få ham til at til at forklare det, så det hele giver mening

Det er et stort plus at firmaet har nogle gode referencer af opgaver. Tag et kig på hjemmesiden, anmeld håndværker trustpilot eller lign og se om de er kendt for at overholde deres aftaler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.