Moow.dk

Kategorier
Gode råd Håndværker

Den funktionelle tilbygning med kælder

Har du brug for en tilbygning, der helt eller delvist tjener som funktion i forbindelse med hobbies, erhverv eller andet, som ikke nødvendigvis behøver være placeret i et rum i din beboelse, kan du spare mange penge, ved at fordele tilbygningen over både kælder og første sal, eller eventuelt bare en kælder tilbygning.

Er din nuværende bolig udstyret med hel eller delvis kælder, kan en tilbygning med kælder være en super god ide, specielt hvis nogle af de ønsker du har til de ekstra kvadratmeter, for eksempel er opbevaringsplads, integreret garage eller måske en lækker vinkælder eller et hundebadeværelse, et våbenrum eller hvad der nu end, måtte stå på din ønskeliste.

Ingen beboelse i kælderen

Når du bygger til i kælderplan, skal du huske på, at en kælder ikke må bruges til beboelse. Det er derfor du skal overveje nøje, om du skal dele tilbygningen i kælderen, så du også kan få et kontor, et gæsteværelse eller andet i din beboelse. Kontakt gerne et murerfirma, der har styr på reglerne omkring tilbygninger, for selv om du bare bygger til i kælderhøjde, er der stadig regler for denne slags tilbygninger. De kvadratmeter du bygger til i kælderen, tæller for eksempel stadig med i din bebyggelsesprocent og du skal som ved al anden tilbygning huske at tjekke både servitutter og lokalplan, så du ved, at dit projekt er lovligt og overholder alle regler. 

Byg garagen i kælderplan

Når du vælger en tilbygning med kælder, kan du med fordel flytte den gamle garage på matriklen ned i kælderen. Det giver dit hus et helt andet eksklusivt look og en garage, der slet ikke skal vedligeholdes på samme måde, som en fritstående garage. Der er mange fordele ved en garage, der er integreret i boligens areal. Den giver blandt andet øget sikkerhed mod tyveri og en mere tempereret garage, der ikke er så udsat for vind og vejr. Du har også god mulighed for at bygge den i en størrelse, hvor der er plads til dæk og andet tilbehør.

En vinkælder i ordets egentlige forstand

En vinkælder bør, som ordet fortæller, ligge en en kælder. Man kan selvfølgelig sagtens lave en moderne vinkælder eller måske snarer vinskab, hvor alle herlighederne ligger til skue for gæster og kan glæde en selv i hverdagen. Men skal du bygge til med kælder, er her en oplagt chance for, at kunne lade dine vine modnes under optimale forhold. Du kan lave en super lækker og autentisk version af de gamle, originale vinkældre, med rå mure og og plads til flasker i både murede huller og på træreoler. En lille stue, hvor der er plads til et par stole og et bord, hvor der kan diskuteres vine og prøvesmages, vil kun forstærke den originale vinkælderstemning.

Vælg et murerfirma, der har erfaring med tilbygninger

Ligegyldig hvilke krav du har til din funktionelle tilbygning med kælder, er du helt sikkert bedst tjent med, at vælge en lokal murermester, der har erfaring med tilbygninger, også i kælderen. Selv om det er billigere for dig, at du vælger en hel eller delvis kælder tilbygning, er der stadig masser af byggetekniske elementer, der skal opfyldes for, at din tilbygning bliver stabil og anvendelige til lige netop dine formål. Vælg et murerfirma eller to, der er villig til at besigtige din grund og give dig et gratis og uforbindende tilbud, på den måde er du godt sikret og kan vælge det firma, der giver dig det bedste tilbud. Her er det vigtigt, at du er helt klar over, hvilke services der er med i dine tilbud og hvilke, du skal budgettere særskilt med. Det kan for eksempel være bortskaffelse af byggeaffald, bortskaffelse af overskydende jord eller store sten eller leje af en eller flere containere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *